Diumenge, 25 De Agost De 2019
c/ Abeurador, 1 L'Albi, L'Albi - 25450
Telèfon: 973 175004
Fax: 973 175858

Turisme

1 · 2 · 3 ...   »

Església Parroquial de Sta. Maria

Foto

Data del segle XVIII.

És d'estil renaixentista i té la façana barroca, consta de tres naus i d'un campanar de 34 m; a dins hi ha una cripta dels barons de l'Albi.

Ermita de Sant Cosme i Sant Damià

Foto

Dedicada als sants metges Sts.Cosme i Damià. Data del segle XVII i fou restaurda l'any 1909.

És d'una sola nau i a l'interior s'hi guarden unes pintures dels sants Abdon i Senen i de Sant Antoni de Pàdua.

Castell de l'Albi

Foto

La primera referència d’aquest castell data de l’any 1179, en un conveni establert entre el rei Alfons “el Cast” i Guillem de Cervera, on el rei li encomanava diversos castells, entre ells el “castrum de Albio”.

Es va construir en estil romànic i després gòtic, tal com es pot veure encara en les restes del celler i de la presó. A partir de l’any 1336 es va engrandir i es va convertir en un dels edificis més sumptuosos de Catalunya. Va ser la reforma feta al final del segle XVI la que el transformà en un palau del més pur estil renaixentista.
El castell era propietat dels barons que tenien les terres del terme de l’Albi. Els primers barons o senyors de l’Albi van ser Guillem de Timor i la seua esposa., que van obtindre aquest títol l’any 1202. Des d’aleshores, a l’Albi sempre hi ha hagut baró o baronessa. Els Barons de l’Albi van destacar sempre en la història de les nostres terres catalanes, com militars, eclesiàstics i escriptors. Dos barons han estat virreis a l’illa de Sardenya (s.XV) i a la de Mallorca (s.XVII), tres han mort en batalles: Rubinat (1461), Gaeta (1503), i Solsona (1655). Durant les guerres Catalanes, els Senyors del castell van recolzar les pretencions reials del Compte Jaume d’Urgell, del Príncep de Viana, de l’Arxiduc d’Àustria (Carles III) i de Carles VII. 

 

Actualment  és propietat de l’ajuntament, que amb una inversió de més d’un milió d’euros, ha dut a terme una exhaustiva excavació arqueològica, i unes obres de consolidació i restauració per convertir-lo en un centre museogràfic i pluricultural.

 

Es pot visitar cada dia, demanant-ho a l’ajuntament.

Nucli antic

Foto

S'hi conserven la plaça, el carrer Major amb porxos i el carrer del Call. També destaca l'edifici de l'Ajuntament i la Cooperativa del camp (obra de Cèsar Martinell).

La vila és situada al peu de les restes del castell d'origen medieval (s.XII). Fou engrandit i reformat a finals del segle XV. Convertit en palau renaixentista, ocupa un turó dels afores del poble.


Al terme municipal hi ha el conjunt de pintures rupestres anomenat la Vall de la Coma, que es troba a 5km de la població.

Visites concertades a l'ajuntament: 973 17 50 04

1 · 2 · 3 ...   »

Mapa Web